Aug 122010
 

Transforming a used shipping container into a prototype for a zero-carbon mobile exhibition gallery, students in the School of Art created one of the first spaces on campus that aligns with Mason’s commitment to zero emissions.

The students ripped out all the original wood and rusty bolts inside the 31-year-old shipping container. They repurposed used shipping pallets to replace the floor and chose a paint for the walls that contains no harmful volatile organic compounds.

Working with collaborators on and off campus, the students installed custom skylights made from several pieces of recycled frosted glass, which were placed at angles corresponding to the degrees of the Tropic of Cancer and Capricorn.

As a stand-alone, student-managed exhibition space, the shipping container allows for many creative exhibition opportunities.

Read Full Article

 Posted by at 12:48 pm

  2 Responses to “Sustainable Exhibition Space”

  1. What a terrific story and project. I would love to hear what has happened to the space since this story was posted.

  2. It is wonderful to see students learning the green potential that shipping container modifications offer. As knowledge of the potential for many other uses of containers becomes more widespread, we can do a better job of keeping containers out of landfills while also fulfilling real needs for housing, offices, etc.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)